Pocketpop 2019

Het is zover Pocketpop 2019 zal 21 april plaats vinden in D'n Bogerd te Druten. Hier zullen vier fantastische bands de strijd aangaan voor de winst. De rest van de avond zal worden ondersteund door niemand minder dan live dj Sjors Vos. Meer informatie over de bands en Pocketpop zelf kun je op deze pagina vinden als je naar beneden scrolt.

Wat is Pocketpop?

Pocketpop is een jaarlijks terugkerend muziek-evenement in het Land van Maas en Waal. In het begin van het jaar strijden 16 bands in 4 voorrondes voor een finale plek!
Het festival kent een open inschrijving om de bezoekers van het festival een zo divers mogelijk aanbod te bieden en natuurlijk zoveel mogelijk jonge bands een podium te geven. De bands die geselecteerd worden, treden op tijdens een van de gezellige voorrondes van het festival. De door de voorronde-jury als beste bands bestempelde acts spelen in de drukbezochte finale die traditiegetrouw op Eerste Paasdag plaatsvindt.

Bij Pocketpop kunnen de bands kans maken op fantastische prijzen namelijk:

1e prijs: 2 dagen studiotijd bij Audioshed!

2e prijs: Cadeaubon van 150,- te besteden bij de Bax-shop.

3e prijs: Cadeaubon van €100,- te besteden bij de Bax-shop.

Pocketpop wordt al 29 jaar georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Polderkolder; muziekliefhebbers die qua organisatie de professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Tevens bieden wij een stageplek aan en werken wij samen met het Pax Christi College Druten.

Bands Pocketpop 2019

Spark of Sanity

Begonnen in een kleine studio in Aalst is Spark of Sanity aan de slag gegaan met het spelen van covers en eigen ideeën, bestaande uit een zang, keyboard, gitaar en basgitaar. Toen de toetsenist de band verliet, kort nadat er een drummer bij was gekomen, is de kern van de huidige band ontstaan. Dit trio zat op één lijn qua muzieksmaak en creatieve richting. Door de tijd heen hebben we veel verschillende stijlen gespeeld. Door het spelen van muziek uiteenlopend van akoestische ballades tot stevige hardrock hebben we uiteindelijk ons eigen geluid gevonden. We hebben ons vooral laten inspireren door Britse pop-rock en het ruigere Amerikaanse geluid. Tenslotte kunnen we ons met veel trots de winnaar noemen van de ‘Parel van de Betuwe 2018’ waarin wij veel nieuw eigen werk hebben gemaakt en deze graag ook op Pocketpop 2019 presenteren!

Jackson's Cage

Jackson's Cage is een Nederlandse band met een herkenbare Hammond sound in hun repertoire. Het 5-tal uit het oosten van Brabant laat zich inspireren door bands als DeWolff, The Doors en Pink Floyd. De heren speelden met hun smoky-sweet orgelrock al op radio Veronica en wonnen de publieksprijs bij de Nijmeegse bandwedstrijd Kaf & Koren.

Deceptus

"Lompe gitaar, snoeiharde drums en brute zang". Zo kunnen we het beste onze band Deceptus omschrijven. Bestaande uit Gustav (16), Joëll (20) en Youri (21). Toen we elkaar ontmoetten begonnen we, zoals veel muzikanten, met jammen. We voelden elkaar al snel aan en zo gingen we van jammen naar repeteren als band. We zijn nu druk bezig met nummers schrijven en repeteren; dat doen we elke zaterdag in Wamel. In de toekomst zouden we graag een plaat willen uitbrengen en optreden in Nederland. Als een brutal slamming death metalband houden we van een feestje en dat zouden we ook graag van ons eerste optreden willen maken

Mark of Chaos

Mark of Chaos is een punkrockband uit Zetten bestaande uit 4 bandleden die al bevriend zijn sinds de basisschool. Julian Grimm (20 jaar): zang/ gitaar (tweedejaars student Metal-Factory Eindhoven), Tom de Laak (20 jaar): gitaar (afgestudeerd van de Herman Brood Academie), Martijn Lens (20 jaar): basgitaar en Benjamin Grimm (18 jaar): drums.

Omdat hun muzieksmaak gelijk een match was, was de keuze om een band te starten snel gemaakt. Het begon allemaal met covers van bands zoals NOFX, Sum 41 en Nirvana maar nu is het tijd om met hun eigen werk op het podium te gaan rammen.